@ That Should Be Me (AVSLUTAD)

Chapter 8. Toxic

När jag vaknade på morgonen kunde jag knappt tro att natten hade hänt om inte mjöl mmärket på mina byxor fortfarande syntes klart. natten hade slutat med att Justins mobil hade ringt och han hade lämnat mig. jag hade ätit upp och gått tillbaka till mitt och Lexis rum och somnat. klockan kanske hade varit tre eller något och Justin var så enkel att prata med. nu fanns inget annat än minnet för varför skulle han vilja prata med mig igen för?
"Dawn kom igen vi ska ha gitarr lektion med Mrs. Beth" skrek Lexi som redan var fullt påkläd och höll i sin gitarr.
" Kommer snart Lexi" sa jag och hoppade upp ur sängen.
jag satte snabbt på mig ett par ljusblå jeans och en kofta. jag orkade inte sätta på mig någon t-shirt så jag hoppades att inget speciellt skulle hända och att jag skulle få ha koftan igen dragen. jag tog min gitarr och vi gick båda till lektionen. den var seg och tråkig och jag kunde redan det som Mrs. Beth försökte lära oss. jag hade själv lärt mig spela gitarr men från början hade de tvarit min mammas dröm att jag skulle spela gitarr. men nu blev det inte så. inte riktigt men jag försökte.
"okej öva nu på vad jag lärt er så syns vi på måndag!" skrek hon över klockan som ringde ut.
jag och Lexi skrattade lite åt hur hennes ögon såg så stora ut i hennes glasögon ungefär som en uggla och hoon påminde lite om den där skumma proffesron hos Harry Potter. hon som spådde i teet och spåkullorna.
1270889509174 f.jpg
Efter min paino lektion så kände ag mig på dåligt humör. det hade inte gått bra mest för jag var nybörjare men läraren gav mig inte chanserna som jag behövde eler hjälpen för den delen. Trisha gick bredvid mig och trummade med fingrarna på hennes handväska som hon fått av mig.
"Tri snälla sluta" sa jag giftigt och tittade ner på henne fingrar.
"förlåt" sa hon snabbt och log giftigt tillbaka mot mig men hon slutade åtminstone.
vi gick till lektionen med Justin. sång lektion och jag tänkte på förra gången. vilket beröm jag fått. vi fick stå och vänta några minuter men snart släpptes vi in och då kom hon. puckot och hennes vännnina. hoppas att Trisha hade en bra plan över att få bort dom!
"Okej så nu hr hälften av klassen sjungit för oss så jag vill ha upp Dawn på scen" log Justin flörtigt och vinkade fram henne. jag gjorde kräkljud ot Trisha som började skratta högljudt.
Dawn sänkte huvudet ännu längre ner och knöt nävarna och började nynna på en melodi innan hon bröt ut i en kraftig sång. det var helt tyst tills hon sjungit klart och jag kunde itne ens hitta på något elakt. det hade varit bra... för bra. Justin smörade för henne innan nästa man kom upp. hon måste försvinna snabbt om Justin ska bli min!

förlåt att det blev lite tråkigt men det kommer hända mer i nästa kapitel. så titta när nästa kommer upp ;) //Hanna

@ That Should Be Me (AVSLUTAD)

Chapter 7. nightly meeting

efter min andra lektion var det lunch. Ett fler tal av flickorna följde efter mig även fast dom trodde att jag inte märkte dom. Jag skrattade lite när Anton slöt sig till mig och tittade förvånat på alla tjejer.
"en vanlig dag på jobbet eller?" skämtade han till slut.
"bäst att du vänjer dig" log jag och gick in i matsalen.
tjejerna gick så småning om till lektionerna och jag hade ledigt resten av dagen så jag gick tillbaka till Anton och mitt rum. min telefon ringde men jag svarade inte. ringsignalen gick runt och runt i rummet och till slut somnade jag av den. när jag vaknade var klockan runt ett på natten och jag hade ont i magen. jag steg upp och såg Anton ligga och sova tungt i sin säng. jag låste dörren efter mig och gick ner till matsalen. jag var hungrig så jag gick mot köket där jag hörde någon slå i bänkarna och skramlade bland bestick och sådana saker. jag gick in och såg en tjej. Hennes svarta lockiga hår döljde lite av hennes ansikte ändå såg jag hur hennes lena drag spelades när hon log och mumlade något för sig själv. sedan insåg jag att hon dansade runt och sjöng eller rättare sagt mimade och den långa vita sladden syntes tydligt.
jag log och gick längre in i köket. hon gjorde en macka och sjöng på någon låt som jag inte ens kände igen. ja man hörde ganska tydligt vad hon lyssnade på. jag harklade mig och tjejen tittade hastigt upp och hade ner mjöl på golvet så ett vit moln spred sig där hon stod.
"förlåt jag menade inte att skrämma dig" sa jag och skyndade mig fram till henne.
"åh det är lugnt jag brukar försvinna in i musiken och inte märka något annat... det var inte ditt fel" sa hon snabbt och föll ner på knä för att städa bort mjölet.
Medans jag stod och mimade till In The End med linkin park och gjorde mig en macka märkte jag inte alls killen som stod i dörröppnignen och betraktade mig. det var först när han harklade sig som jag ryktes tillbaka till nutiden. jag ryckte till så att mjölet åkte ner i golvet och molnet av vit täckte snart mig upp till midjan. 
"förlåt jag menade inte att skrämma dig" sa han snabbt och kom fram emot mig.
"åh det är lugnt jag brukar försvinna in i musiken och inte märka något annat... det var inte ditt fel" sa jag snabbt och föll ner på mina knän för att börja städa. allt för många gånger hade detta hänt mig men nu var skillnaden att det inte fanns någon pappa som skulle slå mig bara en snygg kändis som hjälpte mig. tankarna flög runt men rodnaden steg på mina kinder och jag gömde mig bakom mitt hår. det tog ungefär tio minuter att städa upp och ändå såg man att det hade varit mjöl där. jag skrattade lite nervöst medans jag soppade bort mjölet på mina byxor. Justin var snäll mot mig och gav mig papper. Han hoppade enkelt upp på bänken och jag följde hans exempel när jag slängt pappret. 
"Så vad lyssnade du på?" log han fram.
"In The End" svarade jag kort.
"aldrig hört" skrattade han.
"här lyssna" sa jag och räkte fram en av mina hörlurar som han tog emot.
jag satte på och vi började båda två små dansa med i låten.

Hejhej detta är ett litet sent inlägg jag vet och det kommer att vara lite mer sällan som det blir inlägg eftersom Vendela är borta nu i tre veckor men jag skriver så fort jag kan och kommer ihåg! :)
hoppas att ni gillar och jag vet att det blev kort men det blir längre nästa gång 
//Hanna

@ That Should Be Me (AVSLUTAD)

Chapter 6 - I Have A Plan


Jag gick längs med korridoren och kollade efter mitt rum. 213. Här var det! Jag låste försiktigt upp dörren och bar in mina väskor. På sängen mitt emot min satt en tjej med brunt, axellångt hår, som jag antog var Lexi, min nya rumskamrat.
"Hej", sa hon och log svagt. 
"Hej", svarade jag glatt och ställde ner mina väskor på golvet bredvid min säng. Sedan gick jag bort till Lexi och sträckte fram handen. "Jag är Dawn, fast det kanske du redan hade fattat." Jag flinade lite.
"Lexi", svarade hon och skakade min hand. 
Jag gick bort till min säng igen och började packa upp alla kläder och lägga in i dom i garderoben, medan Lexi satte upp massa posters på väggen över hennes säng. 
"Så du gillar Maroon 5?", sa jag och lyfte på ögonbrynen.
"Jaa...", sa hon tyst.
"Det gör jag med. Det är ett av mina favoritband! Konstigt, jag har inte träffat på någon annan som gillar dom förutom jag."
"Haha, coolt. Då har vi något gemensamt."
Jag kände att stämningen började lätta i rummet.
Lexi började mixtra med sin ipod och satte i en högtalare. Sedan slog hon på låten She Will Be Loved. En av mina favoriter!
Vi började sjunga med i låten medan vi fixade i ordning på rummet, och sedan när vi var klara bestämde vi oss för att gå till Caféterian och äta medan vi väntade på att nästa lektion skulle börja.


Jag hade fått mycket beröm av flera tjejer i klassen efter att jag hade sjungit Love Story på lektionen. Jag hade också lärt känna två tjejer som hette Megan & Trisha. 
"Vilket fint halsband du har!", sa Megan.
"Tack. Du kan få det imorgon. Jag använder inte mina saker mer än en dag."
Megan & Trisha stirrade på varandra.
"Varför inte?", frågade Trisha.
"Vadå, det är ju äckligt? Och oproffessionellt för den delen." Jag himlade med ögonen.
"Öh, okej..."
"Kom, vi går och äter."
"Men då blir vi ju sena till lektionen?"
"Fint folk kommer alltid för sent. Har du aldrig hört det?"
"Joo, men..."
"Kom nu! Annars går jag väl själv då."
"Okej, vi hänger på."
På vägen in i caféterian mötte vi Dawn och hennes nya nördkompis. Jag gick precis imellan dom, bara för att retas, och knuffade till dom båda med axlarna. Dawn vände sig om och stirrade surt på mig.
"Oups, jag såg er inte", sa jag med tillgjord röst. Megan & Trisha skrattade med mig, medan Dawn och hennes vän bara gick därifrån.
"Jag undrar hur dom töntarna kom in på den här skolan?"
"Jaa", fnissade Megan.
"Men dom blir nog inte kvar så länge till", sa Trisha och nickade långsamt. Jag vände mig mot henne.
"Jaså inte?"
"Jag har en plan."
Jag & Megan nickade gillande. Jag skulle göra vad som helst för att bli av med dom där töntarna. Dom skulle bara försöka sno rampljuset ifrån mig...

Här har ni ett kapitel! Jag kanske skriver ett till senare idag. Vi får se. c:
// Vendela

@ That Should Be Me (AVSLUTAD)

Litet meddelande

Åååh, jag är verkligen hemsk på att uppdatera! Men jag har haft fullt upp nu sista skolveckan, och så har min storebror tagit studenten så vi har firat och haft gäster hela helgen, men nu är jag tillbaka igen med nya tag och sprakande idéer! Dock är vårat internet inte på min sida idag... Det segar jättemycket. Troligtvis beror det på vädret. Det brukar vara så. ;P
Men så fort våran braiga internetuppkoppling kommit tillbaka så ska jag skriva ett kapitel!
Kram // Vendela

@ Talkin 2 you guys

Kolla in!

http://juststoories.blogg.se
denna underbara tjej ska snart börja skriva sin nya novell med Justin!
kolla in sidan det verkar vara jätte spänande tanke :)

@ That Should Be Me (AVSLUTAD)

Chapter 5 - Love Story

"Justin din lektion börjar om tio minuter!!" Skrek Anton och hoppade i min säng. jag hade tagit en liten tupplur efter att jag packat upp och hade helt glömt bort att lektionerna började samma dag.
"tio minuter verkligen?" frågade jag sömnigt.
"Jepp så kom igen" sa Anton snabbt och drog på mig en keps.
jag skrattade lite innan jag steg upp och plockade med mig min gitarr. Anton följde efter och slätade till sitt hår och pratade lite med några tjejer som gick förbi.
tio minuter senare satt jag i klassrummet. Det var cirka tio personer till i rummet och två tomma stolar. jag väntade på att dom skulle komma och hoppades att det skulle vara några söta tjejer. jag skrattade lite smått åt alla som satt där. alla seriösa miner som berättade hur uttråkade dom var. till och med tjejerna som i början hade kastat längtande blickar efter mig nästan sov på bänken nu.
"Okej upp och Hoppa med er nu!"
skrek jag till och hoppade upp från stolen. jag började dansa runt lite. Min plan funkade för snart klappade alla händerna och skrek Go Bieber! Go Bieber!
Jag kunde inte fatta att jag var sen redan första dagen. jag tittade ner på kartan och sedan på alla elever som sprang runt i den stora byggnaden. Jag snurrade otåligt mitt hår runt fingret innan jag andades ut. varför just jag? jag släppte håret och började armbåga mig framåt och det gav resultat. När jag hittade dörren så hörde jag någon eller några skrika Go Bieber! Go Bieber! och jag fattade direkt att jag skulle ha Justin som lärare idag.
jag gick in och stängde dörren efter mig. Eftersom min rumskamrat inte hade anlänt över huvudtaget så hade jag både mitt rum för mig själv och denna lektion förutom dom andra tio eleverna som blängde på mig.
Jag sjönk ner och log mot Justin som tog av sig kepsen och bugade sig så alla skrattade en gång till.
"Okej så jag antar att..." han tittade igenom några papper som låg på katedern.
"Hm.. Ava inte är här. Synd aja men vi måste börja så vill du... Juliah börja att sjunga lite för oss?"
Justin log och visade med handen att jag skulle gå fram och ställa mig bredvid honom.
Jag lydde och tänkte genast igenom exakt vad det var som jag ville sjunga först när jag fick syn på hans gitarr.
"Får jag låna din gitarr?" frågade jag sockersöt och avfyrade ett bländande leende mot honom.
"Sure help yourself Shawty"
Jag plockade upp gitarren och satte mig ner på katedern.
"Okej jag tänkte spela Love Story"
And I said,
"Romeo save me - I've been feeling so alone.
I keep waiting for you but you never come.
Is this in thy head? I don't know what to think-"

He knelt to the ground and pulled out a ring and said,
"Marry me, Juliet - you'll never have to be alone.
I love you and that's all I really know.
I talked to your dad - go pick out a white dress;
It's a love story - baby just say 'Yes.'"

Oh, oh. Oh, oh.

'Cause we were both young when I first saw you.

 

Avslutade jag med ett leende innan jag satte mig på min plats igen


Hejsan ursäkta att det tagit en sådan tid att skriva kapitel 5 men nu har den äntligen kommit kommentera gärna vad ni tycker ska hända ;)
//Hanna

@ That Should Be Me (AVSLUTAD)

Chapter 4 - New School, new faces

Jag skummade genom breven som pappas nya flickvän hade tagit med in. pappas, räkning, räkning, reklam, räkning, reklam, Juliah.. åhh något till mig log jag stort.
"Juliah Edwards, vi är glada att berätta för dig att du har kommit in på  Stratford's Music Academy, Du är
välkommen att börja redan nästa vecka. Nycklar till ditt skåp, schemat, karta över skolan och övrig info får du i expedtionen samma morgon som du börjar.
Med vänliga hälsningar Mr. Standford - Stratford's Music Academy's rektor"
jag skrek högt och hoppade runt medans jag viftfade med papprena. jag gick ut för att leta reda på Felicia som såklart hade sökt med mig och Matilda. jag hade haft koll på vilka som kunde kvala in till skolan. Det var jag, Matilda, några killar i en skola som faktiskt var riktigt snygga, den där dumma Dawn Leyton. hon var bara skrattretande att tänka på ens. för självupptagen och egoistisk. jag kunde inte ens fatta att en kille som Dave kunde ha gillat henne. hemskt, usch jag ville bara spy på tanken. men förutom Dawn, urk hatade hennes namn till och med. Matilda och mig så fanns det bara en tjej och det var inte Felicia. stackarn fattade inte ens att hon var tondöv.
"Men gud har du hört Juliah eller? hon tror att hon äger alla!" skrattade Julia.
"Hörde du vad hon kallade Felicia förut?" frotsatte Matilda.
"Hon kallade mig tondöv. ursäkta mig men hon tror att hon är så bra bara för att hon har en rik pappa. Haha jag har också rika föräldrar men jag har åtminstone vett att inte tjata om det"
"hoppas hon blir slagen hemma eller något" fnittrade Matilda fram.
Jag började nästan gråta av deras ord. jag visste väl att dom var ytliga med sina över sminkade ansikten och blonda hår men det skakade mig mer än vad jag ville till låta. jag sprang hem. jag hade inte ens kommit så långt så jag var hemma på några minuter. jag slängde igen dörren och hörde några svordomar från pappas flickvän innan jag kom till mitt rum. jag drog upp gitarren som var gömd under min säng. jag grät medans jag lät händerna spela den stilla melodin som min mamma hade brukat sjunga för mig.
Aldrig ensam aldrig förlåten
kom till mig hjärtat hos mig är du trygg
tror mig när jag säger det
jag älskar dig


Jag ville egentligen inte lämna Dexter ensam med pappa eftersom jag visste att pappa skulle glömma bort honom. Jag ogillade tanken på att bo på studenthem men jag ville inte tacka nej till skolan heller.
"Hej då Dawn" vinkade min lille bror emot mig. Jag smekte undan den svarta luggen som hängde ner i hans ögon.
"Dexter lova mig att hålla dig undan pappa och jag har gjort iordning mat för fem dagar det är bara värma upp okej?" han nickade och slog armarna om mig.
"älskar dig" mumlade han medans han gömde ansiktet i mitt hår.
"älskar dig mer" log jag och steg till sist in i taxin.
jag gav min bror en slängkyss innan jag int elängre såg honom. färden mot skolan var inte så lång men det kändes som en evighet.
när taxin äntligen stannade så betalade jag med mina sista sparpengar och gick in i den bruna byggnaden där alla elever skulle sova. innan för dubbel dörrarna stod tre elever i blå uniform och gav mig flera lappar.
det var en regellapp med vettiga regler, en där det stod vilka man delade rum med och den tredje lappen var mer som ett häfte. där stod alla kursplaner, elevers namn, lärare och en massa telefon nummer. jag hittade snabbt mitt namn och jag skulle dela rum med någon som hette Lexi.
detta skulle bli intressant men allt jag kunde tänka på var att jag lämnat min lille bror ensam.

"snälla Scooter jag vet väl ändå hur man sjunger och spela en gitarr" suckade jag i telefonen.
"inte vet jag men kom ihåg inget flörtande, inga nya flickvänner... glöm inte vad som hände med Chell."
tomma hot, Chell hade varit en tjej som fått hjärtat krossat för jag sa att jag inte kunde ha en flickvän med schemat jag levde med. och jag skulle vara lärare inte skulle jag falla för någon tonåring med långt hår och bröst.
"ta det lugnt andas det är ett jobb bara okej vi syns till helgen och hälsa mamma från mig"
sa jag snabbt och la på telefonen. jag tittade ner på lappen och såg att jag skulle dela rum med Anton Ljungberg. han låter inte engelsk, mer svensk. jag öppnade dörren och slängde in den stora väskan.
"eyy mannen ta det lugnt" skrek killen framför mig.
han hade brunt hår, gråa ögon. han hade muskler som spelade under den tunna tröjan och han var solbränd. verkligen inte från Canada tänkte jag snabbt.
"sorry trodde inte att någon redan kommit" mummlade jag.
"Förlåt jag heter Anton men nästa gång du går genom dörren behöver du inte attackera mig med en väska"
skrattade Anton och sträckte fram handen så jag kunde skaka den.


@ That Should Be Me (AVSLUTAD)

Chapter 3 - Stratford's Music AcademyJag vaknade av att solen lyste in genom fönstret. Dexter låg fortfarande bredvid mig och sov. Jag reste mig försiktigt upp och smög ut ur rummet. När jag passerade hallen såg jag att det hade ramlat in några brev genom brevinkastet. Jag tog upp dom och mumlade tyst för mig själv vad som stod utanpå.
"Räkning. Räkning. Räkning. Dawn Leyton. Räkning... Vänta", jag bläddrade tillbaka till det andra brevet som det stod mitt namn på. "Vad är det här?..."
Jag la dom andra kuverten på köksbordet och öppnade mitt eget, sedan började jag läsa vad som stod i.

"Dawn Leyton. Vi är glada att berätta för dig att du har kommit in på Stratford's Music Academy. Du är välkommen att börja redan nästa vecka. Nycklar till dit skåp, schemat, karta över skolan och övrig info får du i expeditionen samma morgon som du börjar.
Med vänliga hälsningar, Mr.Stanford - Stratford's Music Academy's rektor."

Jag hoppade av glädje när jag hade läst brevet. Jag kunde knappt tro det! Jag hade kommit in på min drömskola! Jag sprang och hämtade min mobil och skickade iväg ett sms till en av mina bästa vänner, och började sedan fixa i ordning lite frukost. När vi sedan hade ätit så duschade jag och klädde på mig. Jag fixade också håret, och gjorde mig sedan redo för att dra ut på en liten promenad.

Det var ganska soligt i parken, men det kändes som att det började dugga.

Jag gick och satte mig bredvid en gammal tant på en parkbänk. Hon läste dagens tidning, och jag kunde inte undgå att se framsidan.
~ Bradfords stora stjärna, Justin Bieber, kommer till Stratford's Music Academy ~
"Ursäkta, fröken... Men skulle jag kunna få låna din tidning?" Jag log snällt mot henne.
"Ja visst, kära du", sa hon och räckte över den till mig.
Jag bläddrade fram till sidan med uppslaget om Justin Bieber.
"Jaså du. Är du en av hans beundrare?", sa tanten och lyfte på ögonbrynen. "Vad är det pojken heter nu igen... Jason? James? Eller var det George kanske?" Hon blev fundersam.
"Justin." Jag flinade.
"Va? Vem är Justin?" Hon såg sig om i parken.
"Nej, han heter Justin."
"Jaha... Men du, nu måste jag gå. Ha det så bra, min vän." Hon tog sin rullator och började gå iväg.
"Hejdå", mumlade jag och började sedan läsa igenom artikeln.
Någon gång i början på nästa vecka skulle han komma till Stratford's Music Academy, och jobba med eleverna där i flera veckor! Jag skulle få träffa en av mina största idoler och förebilder! Jag vecklade ihop tidningen och började sedan dra mig hemåt. 
Wow, jag skulle få träffa och jobba med självaste Justin Drew Bieber. Det var för bra för att vara sant!

Här har ni kapitlet jag lovade er! Kanske blev lite tråkigt, men jag lovar att det kommer hända mer i nästa kapitel. Då kommer Dawn börja på den nya skolan, som är full av drama.
// Vendela

@ That Should Be Me (AVSLUTAD)

Ber om ursäkt för dålig uppdatering

Hej kära läsare!

Förlåt för den dåliga uppdateringen, men jag hade fullt upp i helgen och början av veckan (med läxor och inlämningsuppgifter som ska in), och igår var jag i Stockholm hela dagen och kom hem efter 12. Jag sov sedan i tolv timmar, men jag är fortfarande jättetrött. Har gått runt i pyjamas hela dagen, haha. Men nu ska jag hoppa in i duschen, och sedan blir det att jobba på ett nytt kapitel åt er!

Kram // Vendela

Edit: Ändrade planer... Ska ut på en springtur först också. Men det kommer upp ett kapitel ikväll. Jag lovar!